PRZEPIS OD COSSIEGOTUJE

Babeczki czekoladowe z kremem i kajmakiem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:

Masa śmietanowa:

Przygotowanie

KROK 1: Do miski wsyp mieszankę na babeczki. Dodaj jajka, olej oraz mleko. Miksuj do połączenia. Formę na babeczki wyłóż papilotkami 24 cm, wylewamy masę. Piecz w 180 stopniach (góra--dół) przez 18 minut.

KROK 2: Babeczki ostudź. Środek wydrąż tylką.

KROK 3: Do miski przełóż mascarpone, śmietankę, cukier oraz mix do śmietan. Ubij.

KROK 4: Środek nadziej kajmakiem. Masę śmietanową przełóż do rękawa cukierniczego. Udekoruj wierzch babeczek. Posyp je żurawiną oraz jajkami czekoladowymi.

Babeczki czekoladowe z kremem i kajmakiem - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy