Składniki
- 2 opakowania Fajna babka czekoladowa Delecta
- 6 jajek
- 200 ml mleka
- 250 g miękkiej margaryny
Polewa:
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 ml śmietanki 30% tłuszczu
Dekoracja:
Przygotowanie
KROK 1: Formę na babkę o wymiarach 25 x 14 cm posmaruj tłuszczem i wysyp mąką. Piekarnik nagrzej do 180 stopni C.
KROK 2: W misce umieść wszystkie składniki na babkę i miksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 minuty. Gotową masę przełóż do przygotowanej formy. Ciasto wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 1 godzinę, do suchego patyczka. Odstaw na 10 minut, po czym odwróć formę do góry dnem. Babka powinna się wysunąć. Odstaw ją na kratkę do ostudzenia.
KROK 3: W rondelku zagotuj śmietankę, dodaj połamaną czekoladę i wymieszaj na gładki sos czekoladowy. Odstaw chwilę do ostudzenia, po czym polej nim babkę. Posyp orzechami włoskimi.