Brownie z wiśniami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Formę do pieczenia o wymiarach około 20x20 cm wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 2: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z masłem, mieszając do uzyskania gładkiej masy. Następnie zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia.

KROK 3: Do przestudzonej masy czekoladowej dodaj cukier i ekstrakt waniliowy, mieszając do połączenia składników. Następnie dodawaj pojedynczo jajka, każde dokładnie mieszając przed dodaniem kolejnego.

KROK 4: Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszaj do masy czekoladowej. Na koniec dodaj wiśnie i delikatnie wymieszaj, aby równomiernie rozłożyły się w cieście.

KROK 5: Przelej ciasto do przygotowanej formy i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 25-30 minut. Brownie powinno być wilgotne w środku, więc nie przepiekaj go. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia w formie, następnie pokrój na kwadraty.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy