Ciasto z truskawkami - szybkie i wilgotne
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
16
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
- 1 opakowanie mieszanki na Ciasto jogurtowe Delecta
- 4 jaja
- 150 g jogurtu naturalnego
- 175 g margaryny
- około 250 g świeżych truskawek, pokrojonych na plasterki
Przygotowanie
KROK 1: Rozpuść i ostudź margarynę. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z jogurtem, dodaj margarynę, wsyp zawartość opakowania i miksuj około 4 minuty.
KROK 2: Rozgrzej piekarnik do temperatury 160-170 stopni C. Tortownicę o średnicy około 25 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.
KROK 3: Gotową masę przełóż do przygotowanej formy. Na wierzchu ciasta równomiernie rozłóż pokrojone truskawki.
KROK 4: Wstaw ciasto do piekarnika i piecz przez około 40-45 minut, aż będzie upieczone (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest suche w środku).
KROK 5: Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć. Przed podaniem możesz posypać wierzch cukrem pudrem lub polać polewą.