Ciasto z truskawkami - szybkie i wilgotne - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

  • 1 opakowanie mieszanki na Ciasto jogurtowe Delecta
  • 4 jaja
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 175 g margaryny
  • około 250 g świeżych truskawek, pokrojonych na plasterki

Przygotowanie

KROK 1: Rozpuść i ostudź margarynę. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z jogurtem, dodaj margarynę, wsyp zawartość opakowania i miksuj około 4 minuty.

KROK 2: Rozgrzej piekarnik do temperatury 160-170 stopni C. Tortownicę o średnicy około 25 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 3: Gotową masę przełóż do przygotowanej formy. Na wierzchu ciasta równomiernie rozłóż pokrojone truskawki.

KROK 4: Wstaw ciasto do piekarnika i piecz przez około 40-45 minut, aż będzie upieczone (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest suche w środku).

KROK 5: Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć. Przed podaniem możesz posypać wierzch cukrem pudrem lub polać polewą.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy