Tosty francuskie - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W głębokim talerzu lub misce ubij jajka. Dodaj mleko, cukier i ekstrakt waniliowy, mieszaj, aż składniki się połączą.

KROK 2: Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj trochę masła.

KROK 3: Każdą kromkę chałki zanurzaj w mieszance jajecznej, upewniając się, że chleb jest dobrze nasączony z obu stron.

KROK 4: Smaż tosty na patelni po około 2-3 minuty z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.

KROK 5: Podawaj tosty francuskie na ciepło, polane syropem klonowym, miodem lub posypane cukrem pudrem. Możesz dodać do nich świeże owoce dla dodatkowego smaku i dekoracji. My polecamy zjeść je z malinami. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy