fbpx
Karpatka bez pieczenia - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Karpatka bez pieczenia
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 20
czas przygotowania: 25

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: 500 ml mleka wlej do rondla i podgrzej razem z cukrem i cukrem z dodatkiem wanilii. Pozostałe mleko wymieszaj z proszkiem budyniowym oraz żółtkami. Gdy mleko z rondlu zacznie wrzeć, wlej do niego mieszankę cienkim strumieniem, cały czas mieszając trzepaczką. Podgrzewaj 2-3 minuty, aż krem zgęstnieje. Przykryj folią spożywczą i odstaw do całkowitego ostudzenia.

KROK 2: Miękkie masło umieść w misce i chwilę zmiksuj. Następnie stopniowo dodawaj do niego ostudzony budyń, miksując do połączenia.

KROK 3: Dno formy 25 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż połowę groszku ptysiowego, następnie wyłóż krem i posyp pozostałym groszkiem ptysiowym. Wstaw na całą noc do lodówki. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Karpatka bez pieczenia - Delektujemy.pl

Karpatka bez pieczenia

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+