Składniki
Biszkopt:
- 1 opakowanie Biszkoptu Delecta
- 1/4 szklanki kakao
- 4 jajka
- 2 łyżki kakao
Krem:
- 200 g masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 4 łyżki mleka w proszku
- 2 żółtka
- 1/2 szklanki ciepłego mleka
Dekoracja:
- opcjonalnie polewa o smaku mlecznej czekolady Delecta
Przygotowanie
KROK 1: W misce miksera umieść mieszankę na biszkopt, jajka, wodę oraz kakao. Miksuj na najwyższych obrotach przez 4 minuty. Masę przelej do kwadratowej foremki, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 30 minut do suchego patyczka. Ostudź na kratce, zdejmij papier.
KROK 2: Krem: Utrzyj masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj żółtka, cały czas ucierając.
KROK 3: Rozpuść mleko w proszku w ciepłym mleku. Połącz z masą maślaną, mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
KROK 4: Przekrój biszkopt na pół. Między biszkoptowe blaty ułóż krem. Tworząc kanapkę z kremem.
KROK 5: Schłódź ciasto w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem. Możesz polać ciasto polewą czekoladową, aby nadać mu bardziej eleganckiego charakteru i głębszego smaku. Wykorzystaj polewę o smaku mlecznej czekolady od Delecta.