KROK 1: Rozpuść i ostudź margarynę. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania i miksuj około 4 minuty. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
KROK 2: Wstaw ciasto do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 170-180 stopni C około 40-45 minut. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć.
KROK 3: Gdy ciasto ostygnie, wycinaj z niego kształty lodów za pomocą noża lub foremki. W każdy kształt ciasta wciskaj patyk do lodów lub wykałaczkę.
KROK 4: Roztop osobno białą czekoladę z połową łyżki oleju kokosowego i mleczną czekoladę z pozostałą połową oleju kokosowego. Każdy kształt ciasta na patyku zanurzaj w roztopionej czekoladzie. Część mini lodów zrób z polewą z białej czekolady, a część z polewą z mlecznej czekolady.
KROK 5: Posyp ciasta świątecznymi posypkami od Delecta i pozwól polewie stężeć przed podaniem.