Ciastka zbożowe z miodem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Margarynę rozpuść z rondelku i odstaw do ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu). Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 2: Do miski wsyp zawartość opakowania, dodaj jajko, rozpuszczoną margarynę i miód. Dokładnie wymieszaj łyżką.

KROK 3: Z ciasta formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, układaj je na blasze i spłaszczaj do grubości ok. 0,5 cm. Powinieneś uzyskać 20 ciasteczek.

KROK 4: Blachę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15-20 minut, do uzyskania złotego koloru ciastek.

Ciastka zbożowe z miodem - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy