Babeczki dyniowe na halloween - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 150 g brązowego cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 350 g puree z dyni
  • 70 g stopionego masła
  • 70 ml mleka
  • 2 jajka

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1: W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier brązowy, proszek do pieczenia i cynamon. W drugiej misce wymieszaj mokre składniki: puree z dyni, stopione masło, mleko oraz jajka. Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj łyżką do połączenia składników.

KROK 2: Nałóż ciasto do foremek na muffinki i piecz ok. 20 minut w 180 stopniach C.

KROK 3: Pierwszy biały lukier wymieszaj z 1 łyżką gorącej wody i pokryj nimi babeczki. Zostaw do zastygnięcia. Drugi biały lukier wymieszaj z łyżką gorącej wody i odrobiną czarnego barwnika spożywczego. Przełóż do foliowej torebki, odetnij róg i wyciskając lukier, narysuj na babeczkach pajęczynę. Zostaw do zastygnięcia.

Babeczki dyniowe na halloween - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy