Panna cotta z sosem malinowym - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Sos malinowy:

  • 250 g malin
  • 40 g cukru

Przygotowanie

KROK 1: Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw do napęcznienia.

KROK 2: W rondlu umieść śmietankę z cukrem i ekstraktem z wanilii. Podgrzej, aż będzie bardzo gorąca, a cukier się rozpuści. Dodaj napęczniałą żelatynę i wymieszaj, do rozpuszczenia.

KROK 3: Masę odstaw do przestygnięcia, a następnie rozlej do kokilek posmarowanych olejem. Odstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny do całkowitego stężenia.

KROK 4: Przygotuj sos malinowy. Maliny włóż do rondelka, zasyp cukrem i gotuj przez ok. 10 minut, aż maliny się rozpadną. Sos przetrzyj przez sito i odstaw do ostudzenia.

KROK 5: Aby wyjąć panna cottę z kokilek, zanurz deser na chwilę w gorącej wodzie, następnie odwróć ją i przełóż deser na talerz. Podawaj polany sosem malinowym.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy