Ciasto z porzeczkami i kruszonką - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Ciasto:

Kruszonka:

  • 50 g masła
  • 70 g mąki
  • 50 g cukru

Przygotowanie

KROK 1: W misce wymieszaj kefir i olej z cukrem, cukrem ze skórką cytrynową i jajkami.

KROK 2: Do mokrych składników przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko wymieszaj do połączenia składników.

KROK 3: Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto, a na wierzchu ułóż umyte, oczyszczone i osuszone porzeczki.

KROK 4: W misce umieść składniki na kruszonkę i rozetrzyj je między palcami. Gotową kruszonkę ułóż na owocach.

KROK 5: Ciasto piecz w 180 stopniach C przez ok. 1 godzinę i 15 minut do suchego patyczka. Jeśli ciasto za szybko się rumieni, przykryj je arkuszem papieru do pieczenia.

Ciasto z porzeczkami i kruszonką - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy