Gofry domowe z bitą śmietaną i owocami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 25 min.

Składniki

Ciasto:

Bita śmietana:

Dekoracja:

  • ulubione owoce: np. truskawki, maliny, borówki amerykańskie

Przygotowanie

KROK 1: Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajka, olej i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 1 minutę.

KROK 2: Odstaw ciasto na 5 minut. W międzyczasie nagrzej gofrownicę.

KROK 3: Wylewaj porcje ciasta do rozgrzanej gofrownicy i piecz przez ok. 3-4 minuty, do rumianego koloru i chrupkości. Studź na kratce.

KROK 4: Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzony 250 ml śmietanki. Ubijaj mikserem do uzyskania sztywnej konsystencji. Mix do śmietany wymieszaj z cukrem pudrem i wsyp do naczynia ze śmietanką. Jeszcze chwilę miksuj. Schłódź w lodówce.

KROK 5: Upieczone gofry podawaj z porcją bitej śmietany i udekoruj ulubionymi owocami.

Gofry domowe z bitą śmietaną i owocami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy