
Trudność:
1 / 3
Ilość porcji:
8
Czas przygotowania:
20 min.
Składniki
Składniki:- 400 ml mleka kokosowego
 - 100 ml wrzątku
 - 1 opakowanie galaretki agrestowej Delecta
 - 250 ml naparu z melisy
 - łyżka soku z cytryny
 - 4 łyżeczki cukru
 - 3 łyżeczki żelatyny Delecta
 - 2 łyżeczki aromatu naturalnego Kokosowego Delecta
 - 50 g wiórków kokosowych Bakalland
 - ananas
 
Przygotowanie
Kiedy zabierzecie taki deser pinacolada na imprezę, znajdziesz się na tropikalnej wyspie :) Spróbuj, takie wrażenia kilku smaków to sama przyjemność.
- Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzącej wody.
 - Mleko kokosowe umieścić w rondlu i podgrzać (nie gotować).
 - Dodać do niego rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszać.
 - Przelać do słoiczków, wypełniając ok połowę objętości. Słoiczki umieścić w lodówce i pozostawić do stężenia pierwszej warstwy.
 - Sporządzić mocny napar z melisy, zagotować, rozpuścić w nim żelatynę, dodać 4 łyżeczki cukru, aromat kokosowy i łyżkę soku z cytryny.
 - Wlać na ściętą galaretkę kokosową i pozostawić do stężenia na ok 3-4 godziny.
 - Przed podaniem na wierzchu galaretek ułożyć kawałki ananasa i posypać podprażonymi wiórkami kokosowymi.
 
Po prostu kokosowo-ananasowe szaleństwo. Z nutą aromatu kokosowego, wiórek, mleka kokosowego i melisy zostaniesz mistrzem deserów w swoim domu.





