Babeczki cookie brownie z bitą śmietaną i malinami - Delektujemy.pl
Trudność: 3 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

do ciastado masy czekoladowej:
  • 1 jajko
  • 75 g margaryny
do bitej śmietany:
  • 250 g śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 125 g malin

Przygotowanie

A gdyby tak z ciasta brownie przygotować małe porcje w formie babeczek? Oj będzie się działo. Spróbuj!

  1. Przygotowujemy ciasto Brownie i masę czekoladową według sposobu przygotowania podanym na opakowaniu.
  2. Zamiast w blaszce Brownie pieczemy w aluminiowych papilotkach lub kokilkach.
  3. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem łyżeczki cukru pudru, wyciskamy szprycą na przestudzone babeczki.
  4. Na wierzchu układamy maliny.

Zwykła babeczka stanie się babeczką brownie. Dodatek owoców będzie smacznym wykończeniem.  

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy