Składniki
Składniki:- 1 opakowanie Muffin brownie Delecta
- 1 opakowanie Musu karmelowego z czekoladą Delecta
- 125 ml mleka
- 100 ml oleju
- 2 jaja
- 250 g mascarpone
- 125 ml mleka
- Świeże owoce i czekoladowe słodycze do dekoracji
Przygotowanie
Muffinka to czy tort? Dla każdego coś smacznego. Spróbuj przygotować muffinki z pysznym musem karmelowym. To bardzo proste.
- Muffiny brownie przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu, miksując zawartość torebki z jajami, mlekiem i olejem.
- Do otrzymanej masy wsypujemy 2/3 kropli czekoladowych, całość przekładamy do foremek i posypujemy pozostałymi kropelkami.
- Wypiekamy 20 min. w temperaturze 180 stopni C.
- Po ostudzeniu przekrój w poprzek, tuż przy papilotce.
- Mus karmelowy przygotuj wg instrukcji, mieszając powoli mascarpone z mlekiem i dodając zawartość torebki musu karmelowego Delecta.
- Przy pomocy cukierniczej szprycy, przełóż muffinki musem i czekoladowymi słodyczami.
- Przygotowane babeczki ułóż na paterze, tworząc stożek i udekoruj owocami oraz pralinami.
Mała muffina a tyle radości. Przełożona pysznym kremem z musu karmelowego, owocami to nasza propozycja na mistrzowskie desery z linią produktów La Chocolatiere w Twoim domu.