Mus czekoladowy z pomarańczą i tartą czekoladą
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
4
czas przygotowania:
15 min.
Składniki
- 1 opakowanie Budyniu smak czekoladowy Delecta
- 100 ml mleka skondensowanego
- 500 ml mleka
- 1 opakowanie kisielu pomarańczowego Delecta
- 4 plastry pomarańczy
- 3 kostki czekolady starte na tarce
Przygotowanie
Czeka Was eleganckie przyjęcie? Wypróbujcie nasz deser – mocno czekoladowy, z tartą czekoladą i pomarańczami. Całość podana w eleganckim kieliszku. Pięknie i pysznie.
- Rozmieszaj budyń w około 500 ml zimnego mleka.
- Zagotuj pozostałą ilość mleka wraz mlekiem skondensowanym i cukrem.
- Do zagotowanego mleka wlej rozmieszany budyń i gotuj na wolnym ogniu do zgęstnienia.
- Gotowy budyń wlej do pucharków.
- Po wystudzeniu, wstaw do lodówki na 4 godziny.
- Sos na bazie Owocowego Kubka Extra Gładki smak pomarańczowy przygotuj przed samym podaniem.
- Przygotuj sos na bazie Owocowego Kubka Extra Gładki smak pomarańczowy z mniejszą ilością wody około 150 ml.
- Polej sosem wystudzony deser.
- Na wierzchu połóż pomarańczę i posyp startą czekoladą.
Deser iście królewski. Mus czekoladowy, pomarańcza i starta czekolada. Poczuj się wirtuozem deserów w swoim domu.