Krem peanut butter z ciasteczkowo-orzechowym crunchem
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
4
czas przygotowania:
200 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie mixu do śmietany Delecta
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30-36%
- 10 g cukru pudru
- 1 łyżka masła orzechowego
- 150 g herbatników zbożowych
- 100g orzechów włoskich Bakalland
- garść słonych precelków
Przygotowanie
Najmodniejszy smak w tym sezonie wkroczył na salony. Pyszny deser z kremem peanut butter, orzechami, precelkami, po prostu szał dla podniebienia. Sprawdź jak go przygotować.
- Orzechy włoskie upraż na patelni przez 3-4 minuty.
- Przełóż do moździerza wraz z herbatnikami i pokrusz na małe kawałeczki.
- Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i ubij do uzyskania sztywnej konsystencji. Pod koniec ubijania dodaj masło orzechowe, cukier puder i mix do śmietany.
- Do słoiczków na dno wsyp warstwę orzechowo-herbatnikową, następnie nałóż warstwę kremu.
- Czynność powtórz raz jeszcze, by powstały łącznie 4 warstwy.
- Wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.
- Przed podaniem wierzch udekoruj precelkami.
Łatwy i szybki do przygotowania deser jak z najlepszej kawiarni. Czy zostanie porcja, żeby się podzielić?