Krem peanut butter z ciasteczkowo-orzechowym crunchem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 200 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Najmodniejszy smak w tym sezonie wkroczył na salony. Pyszny deser z kremem peanut butter, orzechami, precelkami, po prostu szał dla podniebienia. Sprawdź jak go przygotować.

  1. Orzechy włoskie upraż na patelni przez 3-4 minuty.
  2. Przełóż do moździerza wraz z herbatnikami i pokrusz na małe kawałeczki.
  3. Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i ubij do uzyskania sztywnej konsystencji. Pod koniec ubijania dodaj masło orzechowe, cukier puder i mix do śmietany.
  4. Do słoiczków na dno wsyp warstwę orzechowo-herbatnikową, następnie nałóż warstwę kremu.
  5. Czynność powtórz raz jeszcze, by powstały łącznie 4 warstwy.
  6. Wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.
  7. Przed podaniem wierzch udekoruj precelkami.

Łatwy i szybki do przygotowania deser jak z najlepszej kawiarni. Czy zostanie porcja, żeby się podzielić?

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy