Lody jagodowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Rządzą latem, wakacje to ich czas i nie ma innego deseru, który podważyłby ich królowanie w tym okresie. Niesamowicie orzeźwiające, lekkie i - co szalenie cenne przy upałach - zimne! LODY. Jagody na start! Czas stworzyć obłędnie pyszne lody jagodowe domowej roboty.

  1. Miksujemy na gładko jagody, sok z limonki, śmietankę i cukier.
  2. Przelewamy masę do foremek. Wkładamy patyczki.
  3. Zostawiamy w zamrażalniku na 8 godzin.

Najgorsze jest to oczekiwanie, aż w końcu będą gotowe… tak cudownie zmrożone! Warto się poświęcić. Jedzenie lodów już nigdy nie będzie takie samo, te domowe są najlepsze. Dla urozmaicenia zmienią się co najwyżej owoce!

Lody jagodowe - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy