Sernik na zimno w słoiczkach - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 7
Czas przygotowania: 160 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Klasyka wśród deserów. Nigdy nie straci stylu, smaku i wiernych fanów. Z nazwy zimny, a jednak rozpala serca smakoszów. Sernik na zimno nie wychodzi z mody i poleca się na lato! My serwujemy go w nieco unowocześnionej formie.

  1. Miksujemy przez 4 minuty sernik na zimno i schłodzone mleko.
  2. Przekładamy masę do słoiczków i odstawiamy na 2 godziny do stężenia.
  3. Kroimy truskawki na mniejsze kawałki.
  4. W rondlu przez około 10 minut gotujemy truskawki wymieszane z jeżynami, 50 ml wody, dżemixem i cukrem.
  5. Odstawiamy do ostygnięcia.
  6. Wystudzoną konfiturę nakładamy na stężone serniczki.
  7. Dekorujemy świeżymi jeżynami.
  8. Do każdego słoiczka wbijamy pasujący pik.

Dalej jest pyszny, prawda? Tak smakują wakacje. Na dodatek sernik na zimno łączy pokolenia - już nasi dziadkowie i babcie nie potrafili mu się oprzeć!

Sernik na zimno w słoiczkach - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy