
Trudność:
1 / 3
Ilość porcji:
7
Czas przygotowania:
160 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie sernika na zimno Delecta
 - 500 ml schłodzonego mleka
 - 300 g truskawek
 - 100 g borówek amerykańskich
 - 50 ml wody
 - 100 g jeżyn
 - 50 g cukru
 - 3 łyżeczki Dżemixu 3:1 Delecta
 
Przygotowanie
Klasyka wśród deserów. Nigdy nie straci stylu, smaku i wiernych fanów. Z nazwy zimny, a jednak rozpala serca smakoszów. Sernik na zimno nie wychodzi z mody i poleca się na lato! My serwujemy go w nieco unowocześnionej formie.
- Miksujemy przez 4 minuty sernik na zimno i schłodzone mleko.
 - Przekładamy masę do słoiczków i odstawiamy na 2 godziny do stężenia.
 - Kroimy truskawki na mniejsze kawałki.
 - W rondlu przez około 10 minut gotujemy truskawki wymieszane z jeżynami, 50 ml wody, dżemixem i cukrem.
 - Odstawiamy do ostygnięcia.
 - Wystudzoną konfiturę nakładamy na stężone serniczki.
 - Dekorujemy świeżymi jeżynami.
 - Do każdego słoiczka wbijamy pasujący pik.
 
Dalej jest pyszny, prawda? Tak smakują wakacje. Na dodatek sernik na zimno łączy pokolenia - już nasi dziadkowie i babcie nie potrafili mu się oprzeć!





