Mini pavlova z owocami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

  • 1 opakowanie bezy Delecta
  • 300 g zimnej kremówki
  • 50 g zimnego serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
Dekoracja:
  • Owoce sezonowe

Przygotowanie

Pavlova to jeden z najbardziej wytwornych deserów jakie znamy. Jeśli marzy Wam się taki wyszukany smakołyk z owocami na szybką przekąskę, ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę.

  1. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Bezę przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy 8 mini-blatów w kształcie okręgu na papier do pieczenia.
  4. Pieczemy około 35-40 minut.
  5. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, na koniec ubijania dodajemy mascarpone i miksujemy do połączenia składników.
  6. Masę układamy na bezach, a na wierzchu układamy owoce i liście mięty.
  7. Ozdabiamy pikiem.

Wytwornie, smacznie i szybko.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy