Pudding czekoladowy z granatem i miodem
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
4
czas przygotowania:
20 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie budyniu smak czekoladowy Delecta
- 40 g cukru
- 500 ml mleka
- 1 średni granat
- 4 łyżki płatków migdałowych Bakalland
- 4 łyżki miodu
Przygotowanie
Jego wysokość pudding czekoladowy w koronie z granatu zaprasza na podwieczorek.
- Silikonowe foremki w kształcie babeczek smarujemy olejem.
- Budyń przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i rozlewamy do foremek.
- Foremki umieszczamy w lodówce na około 45 minut.
- Granat obieramy i oddzielamy ziarenka.
- Płatki migdałowe przesypujemy na suchą patelnię i prażymy.
- Babeczki wyjmujemy z foremek, posypujemy granatem, płatkami migdałowymi i miodem.
- Dekorujemy pikiem.
Pyszny deser, w sam raz na pyszne popołudnie.