
Trudność:
1 / 3
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania:
15 min.
Składniki
Deser:- 1 opakowanie budyniu smak śmietankowy Delecta
 - 500 ml mleka
 - 2 łyżki cukru
 - 1 opakowanie galaretki smak wiśniowy Delecta
 - 500 ml wody
 
- 1 granat
 
Przygotowanie
Desery warstwowe to świetne rozwiązanie na przyjęcie - dekorują stół i pysznie smakują.
- Zaczynamy od przygotowania budyniu. Proszek mieszamy w 1 szklance mleka z cukrem, a pozostałe mleko zagotowujemy.
 - Do gotującego się mleka dolewamy śmietankowy płyn i mieszamy do zgęstnienia.
 - Budyniem napełniamy kryształowe szklanki i odstawiamy do wystudzenia.
 - Galaretkę rozpuszczamy i studzimy. Granat obieramy.
 - Gdy galaretka zacznie lekko tężeć, a budyń będzie ciałkiem chłodny - zalewamy go warstwą galaretki i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
 - Przed podaniem deser dekorujemy ziarnami granatu i ulubionym pikiem.
 
Dodatkową zaletą prostych deserów warstwowych jest czas ich przygotowania - kilkanaście minut i gotowe!




