Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z cynamonem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Na konfiturę:

Przygotowanie

Cynamon dodajemy zazwyczaj do jabłek - w zespole z truskawkami i rabarbarem również podbije serca wszystkich domowych smakoszy.

  1. Obieramy rabarbar i kroimy go na kawałki (około 1 cm).
  2. W garnku z grubym dnem dusimy rabarbar z dodatkiem cynamonu przez około 15 minut, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
  3. Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek, kroimy w ćwiartki i mieszamy z rabarbarem.
  4. Do owoców dodajemy cukier żelujący i podgrzewamy całość ciągle mieszając, aż masa się zagotuje.
  5. Owoce gotujemy przez około 3 minuty, a następnie konfiturą napełniamy wyparzone słoiki.

Ta konfitura jest pełna smaków lata - świetnie nadaje się na prezent lub jako poprawiacz humoru w długie, jesienne wieczory.

Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z cynamonem - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy