fbpx
Galaretka truskawkowa z miętą - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Galaretka truskawkowa z miętą
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 30

Składniki

Na galaretkę:

Przygotowanie

Truskawki to owoce, które wyjątkowo mocno kojarzą się z latem. Dlatego najlepiej zamknąć je w słoikach i cieszyć się ich smakiem jak najdłużej.

  1. Rozpuszczamy 3 łyżeczki żelatyny w 8 łyżeczkach wody i zostawiamy do napęcznienia.
  2. Truskawki kroimy, miętę siekamy, a następnie składniki mieszamy z cukrem żelującym i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści, a owoce zagotują.
  3. Po 2-3 minutach zmniejszamy ogień, do owoców dodajemy namoczoną żelatynę i na małym ogniu mieszamy całość do rozpuszczenia się żelatyny - uważamy jednak, aby całość się nie zagotowała.
  4. Przygotowujemy słoiki i napełniamy gorącą galaretką, szczelnie zamykamy.

Truskawki i mięta to orzeźwiający duet, który doda energii w każdy, nawet pochmurny, zimowy poranek.

Galaretka truskawkowa z miętą

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+