fbpx
Domowy dżem truskawkowy - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Domowy dżem truskawkowy
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 3 słoiki x 0,5 l
czas przygotowania: 20

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Truskawki umyj, osusz i usuń z nich szypułki. Połowę owoców zmiksuj blenderem na mus, zaś resztę pokrój na połówki lub ćwiartki, zależnie od wielkości owoców.

KROK 2: Przełóż je do garnka i wymieszaj z dżemixem uniwersalnym. Zagotuj, ciągle mieszając. Dodaj 500 g cukru i zagotuj ponownie. Od momentu zagotowania trzymaj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty.

KROK 3: Garnek zdejmij z ognia. Mieszaj masę do zniknięcia piany. Gorącym dżemem napełnij czyste, wyparzone słoiki i natychmiast zamknij. Słoiki postaw na kilka minut do góry dnem.

Domowy dżem truskawkowy - Delektujemy.pl

Domowy dżem truskawkowy

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+