Galaretka w łupinach - Delektujemy.pl

Przygotowanie

Do przygotowania galaretek w łupinach potrzebujemy:

  • zielonej, żółtej i czerwonej galaretki Delecta w wybranym smaku,
  • 4 grapefruitów lub dużych pomarańczy przeciętych na pół i wydrążonych z miąższu.

Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Owoce przecinamy na pół i wydrążamy uważając, aby skórka nie została przerwana. Galaretki wlewamy do łupin cytrusów i wstawiamy do lodówki na 1-1,5 godziny do momentu stężenia. Przed podaniem połówki kroimy na mniejsze cząstki (2-4 sztuki). Podajemy schłodzone.  

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy