Kokosowy deser waniliowy na herbatnikach z musem pomarańczowym

  • 5,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 3 porcje
  • 0
Kokosowy deser waniliowy na herbatnikach z musem pomarańczowym

Kokosowy deser waniliowy na herbatnikach z musem pomarańczowym

  • 5,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 3 porcje
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Jak przygotować kokosowy deser waniliowy na herbatnikach z musem pomarańczowym?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Coraz częściej szukamy zdrowych przekąsek, a jednocześnie tęsknimy za naturalną słodkością. Ten deser to złoty środek!

  1. Kruszymy herbatniki i wsypujemy na spód słoiczków.
  2. Przygotowujemy budyń waniliowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a po wystudzeniu miksujemy z mąką kokosową (ewentualnie wiórkami). Nakładamy na pokruszone herbatniki.
  3. Filetujemy pomarańcze. Dusimy je około 10 minut na patelni na rozgrzanym cukrze. Nie mieszamy!
  4. Pomarańcze blendujemy, a gotowy mus nakładamy warstwowo na budyń.
  5. Posypujemy wiórkami kokosowymi i pistacjami.
  6. Do słoiczków wbijamy piki. Smacznego!

Oto jak klasyka i nowoczesność spotykają się w jednym słoiczku! I sprawiają dużo słodko… radości!

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Kokosowy deser waniliowy na herbatnikach z musem pomarańczowym
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 94