30min 3 porcje Łatwy
Kokosowy deser waniliowy na herbatnikach z musem pomarańczowym

Kokosowy deser waniliowy na herbatnikach z musem pomarańczowym

Składniki

Jak przygotować kokosowy deser waniliowy na herbatnikach z musem pomarańczowym?

Coraz częściej szukamy zdrowych przekąsek, a jednocześnie tęsknimy za naturalną słodkością. Ten deser to złoty środek!

  1. Kruszymy herbatniki i wsypujemy na spód słoiczków.
  2. Przygotowujemy budyń waniliowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a po wystudzeniu miksujemy z mąką kokosową (ewentualnie wiórkami). Nakładamy na pokruszone herbatniki.
  3. Filetujemy pomarańcze. Dusimy je około 10 minut na patelni na rozgrzanym cukrze. Nie mieszamy!
  4. Pomarańcze blendujemy, a gotowy mus nakładamy warstwowo na budyń.
  5. Posypujemy wiórkami kokosowymi i pistacjami.
  6. Do słoiczków wbijamy piki. Smacznego!

Oto jak klasyka i nowoczesność spotykają się w jednym słoiczku! I sprawiają dużo słodko… radości!

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 94