fbpx
Kokosowy deser waniliowy na herbatnikach z musem pomarańczowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Kokosowy deser waniliowy na herbatnikach z musem pomarańczowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 3
czas przygotowania: 30

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Coraz częściej szukamy zdrowych przekąsek, a jednocześnie tęsknimy za naturalną słodkością. Ten deser to złoty środek!

  1. Kruszymy herbatniki i wsypujemy na spód słoiczków.
  2. Przygotowujemy budyń waniliowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a po wystudzeniu miksujemy z mąką kokosową (ewentualnie wiórkami). Nakładamy na pokruszone herbatniki.
  3. Filetujemy pomarańcze. Dusimy je około 10 minut na patelni na rozgrzanym cukrze. Nie mieszamy!
  4. Pomarańcze blendujemy, a gotowy mus nakładamy warstwowo na budyń.
  5. Posypujemy wiórkami kokosowymi i pistacjami.
  6. Do słoiczków wbijamy piki. Smacznego!

Oto jak klasyka i nowoczesność spotykają się w jednym słoiczku! I sprawiają dużo słodko… radości!

Kokosowy deser waniliowy na herbatnikach z musem pomarańczowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+