Galaretka truskawkowa w posypkach - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Galaretka:Dekoracja:

Przygotowanie

Galaretka owocowa, to deser, który nigdy nie wyjdzie z mody i nigdy się nie znudzi! Wystarczy odrobina wyobraźni, by wyczarować z niej coś wyjątkowego!

  1. Przygotowujemy formę o wymiarach 10x25 cm, którą wykładamy folią spożywczą.
  2. Truskawki myjemy, suszymy, przesypujemy do pojemnika blendera, a następnie miksujemy z sokiem z cytryny.
  3. Zblendowane owoce przelewamy do garnka, dodajemy cukier (ilość według uznania) i zagotowujemy, aż do rozpuszczenia się cukru.
  4. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, a następnie wlewamy ją do zmiksowanych truskawek i mieszamy do połączenia się składników. Studzimy.
  5. Masę truskawkową przelewamy do foremki, całkowicie studzimy, a następnie wstawiamy na 3 godziny do lodówki.
  6. Stężałą galaretkę wyciągamy z formy i kroimy na małe kwadraciki. Każdą z kosteczek obtaczamy w wybranej posypce i dekorujemy pikiem. Galaretkę przechowujemy w lodówce.

Znika w błyskawicznym tempie!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy