Babeczki zajączki - bunny butt cupcakes - wideo - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Na ciasto do babeczek:

Na krem:

  • 130 g miękkiego masła
  • 55 g cukru pudru
  • 100 g serka kremowego

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1: Foremkę na babeczki wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do 180°C. 

KROK 2: W misce umieść zawartość torebki z ciastem. Dodaj jajka, mleko i olej mieszaj ciasto przy pomocy łyżki przez 1 minutę. Dodaj kropelki czekoladowe i jeszcze krótko wymieszaj.

KROK 3: Ciasto rozłóż do papilotek (ok. 2 łyżek ciasta na papilotkę). Z folii aluminiowej zrób małe kulki i umieść je w foremkach. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz babeczki przez 17−18 min, następnie ostudź.

KROK 4: Masło zmiksuj z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę. Następnie dalej miksując stopniowo dodawaj serek kremowy. Posmaruj kremem wierzch babeczek. 

KROK 5: Czekoladę zetrzyj na tartce i zanurz w niej babeczki. Piankę mashmallows przetnij na pół i mieść na babeczce, aby zrobić nóżki zajączka. Ogon zrób z małej pianki. Przygotuj różowy lukier i przełóż do rękawa cukierniczego. Następnie zrób kropki na zajęczych nóżkach.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy