Cupcakes z różowym kremem - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 1 h min.

Składniki

Ciasto

Krem

  • 150 g schłodzonego serka mascarpone
  • 200 g schłodzonej śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru
  • 200 g truskawek
  • 2 łyżeczki żelatyny Delecta

Dekoracja

Przygotowanie

ciasto:

KROK 1 - Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC . Formę na muffinki wykładamy papilotkami.

KROK 2 - Przygotowujemy dwie miski. W jednej umieszczamy wszystkie suche składniki i mieszamy.

KROK 3  - Do drugiej wlewamy mokre składniki: mleko, olej i jajka, które także ze sobą łączymy.

KROK 4  - Gotowe ciasto przekładamy do foremek i wstawiamy do piekarnika na około 30-40 minut.

krem:

KROK 5 - Truskawki blendujemy na mus.

KROK 6 - Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wody, dodajemy ją do truskawek i ponownie całość blendujemy.

KROK 7 - Serek mascarpone i śmietanę umieszczamy w dzieży miksera i ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru.

KROK 8 - Do masy śmietanowej na końcu dodajemy zblendowane truskawki i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników.

KROK 9 - Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy muffinki. Wierzch każdej wykładamy jeżyną i dowolną posypką Decorada.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy