45min 12 porcji Łatwy
Babeczki brownie z malinami

Babeczki brownie z malinami

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

  • 500 ml śmietany kremówki
  • 100 g cukru pudru
  • 125 g świeżych malin

Jak przygotować babeczki brownie z malinami?

Walentynki to tylko jeden dzień – a miłość wyrażać trzeba codziennie. Dlatego te babeczki smakują miłością przez cały rok!

  1. Babeczki przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu.
  2. Rozpuszczamy 75 g margaryny w garnuszku i czekamy aż się schłodzi.
  3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  4. Do miski wsypujemy zawartość torebki z ciastem, wbijamy 1 jajo, dodajemy mleko i roztopioną margarynę, po czym miksujemy składniki przez 1 minutę, do otrzymania jednolitej masy. Ciasto powinno być gęste.
  5. Następnie rozkładamy równo do 12 papilotek i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 16 minut.
  6. Po upieczeniu babeczki mogą robić wrażenie lekko niedopieczonych. Studzimy je.
  7. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
  8. Za pomocą szprycy nakładamy krem na wystudzone babeczki.
  9. Na czubku każdej babeczki układamy malinę i wbijamy okolicznościowy pik.

Czekolada i maliny świetnie do siebie pasują – warto podać tę kombinację swojej drugiej połówce. Będzie zachwycona/zachwycony!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...