Babeczki brownie z malinami

1 h 12 porcjiŁatwy

Składniki

Pobierz piki

Wstęp

Przyznajcie się, kto z Was lubi Walentynki? Ja wprost uwielbiam! Mam tyle miłości w sercu i tle wspaniałych ludzi do obdarowania nią, że chyba mogę nazwać siebie prawdziwą szczęściarą. Bo przecież Walentynki można obchodzić przez cały rok, a w ten jeden szczególny dzień możemy bez jakichkolwiek ograniczeń mówić o tym całemu światu. Babeczki brownie sprawdzą się w tym zadaniu doskonale.

Jak przygotować babeczki brownie z malinami?

Babeczki przyrządzam według instrukcji na opakowaniu. Rozpuszczam 75 g margaryny w garnuszku i czekam aż się schłodzi. W międzyczasie nastawiam piekarnik na temperaturę 180 stopni bez termoobiegu. Do miski wsypuję zawartość torebki z ciastem, wbijam 1 jajo, dodaję mleko i roztopioną margarynę, po czym miksuję składniki przez 1 minutę, do otrzymania jednolitej masy. Ciasto powinno być gęste. Następnie rozkładam równo do 12 papilotek i piekę przez około 16 minut. Po upieczeniu babeczki mogą robić wrażenie lekko niedopieczonych.

Kiedy upieczone babeczki stygną, zabieram się za przygotowanie kremu. Schłodzoną kremówkę ubijam na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Za pomocą szprycy nakładam krem na wystudzone babeczki. Na czubku każdej babeczki układam malinę.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...