45min 12 porcji Łatwy
Babeczki brownie z malinami

Babeczki brownie z malinami

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

  • 500 ml śmietany kremówki
  • 100 g cukru pudru
  • 125 g świeżych malin

Jak przygotować babeczki brownie z malinami?

Walentynki to tylko jeden dzień – a miłość wyrażać trzeba codziennie. Dlatego te babeczki smakują miłością przez cały rok!

  1. Babeczki przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu.
  2. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  3. Do miski wsypujemy zawartość torebki z ciastem, wbijamy 2 jaja, dodajemy mleko i olej, po czym miksujemy składniki przez 1 minutę, do otrzymania jednolitej masy. Ciasto powinno być gęste.
  4. Następnie rozkładamy równo do 12 papilotek, posypujemy kroplami czekolady i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 16 minut.
  5. Po upieczeniu babeczki mogą robić wrażenie lekko niedopieczonych. Studzimy je.
  6. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
  7. Za pomocą szprycy nakładamy krem na wystudzone babeczki.
  8. Na czubku każdej babeczki układamy malinę i wbijamy okolicznościowy pik.

Czekolada i maliny świetnie do siebie pasują – warto podać tę kombinację swojej drugiej połówce. Będzie zachwycona/zachwycony!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: