30min 12 porcji Łatwy 1h
Ciastka przez maszynkę
Ciastka przez maszynkę

Ciastka przez maszynkę

Składniki

Ciasto:

Jak przygotować ciastka przez maszynkę?

Mało czasu, dużo do zrobienia? Polecamy wypróbować szybkie i pyszne ciasteczka przez maszynkę… do mięsa!

  1. Ze wszystkich składników zagniatamy dokładnie zwarte ciasto, robimy kulę, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na godzinę.
  2. Na maszynkę do mięsa zakładamy szynę do robienia ciastek.
  3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  4. Wyjmujemy ciasto z lodówki i kręcimy ciasteczka.
  5. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 8 minut.
  7. Dekorujemy pikiem i serwujemy z filiżanką kawy.

Szybkie ciasteczka sprawiają, że więcej czasu zostaje na inne przygotowania. Taki deser robi się niemal bez naszej pomocy!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: