20min 3 porcje Łatwy
Zasypany budyń

Zasypany budyń

Składniki

Budyń:

Dekoracja:

Jak przygotować zasypany budyń?

Jak poprawić sobie humor w chłodne, jesienne popołudnia? Książką i pysznym deserem!

  1. Budyń mieszamy w 1 szklance mleka, z 3 łyżeczkami cukru, a pozostałą ilość mleka gotujemy z cukrem.
  2. Zagotowane mleko odstawiamy na chwilę z ognia i wlewamy do niego rozmieszany budyń. Całość chwilę gotujemy, ciągle mieszając.
  3. Gotowy budyń wlewamy do 4 salaterek.
  4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  5. Owoce kroimy w duże plastry lub dużą kostkę i każdą cząstkę obtaczamy w czekoladzie.
  6. Owoce w czekoladzie układamy na wierzchu budyniu, a wierzch dekorujemy płatkami czekoladowymi i pikiem.

Teraz tylko pozostało wybrać odpowiednią książkę z półki. Smacznego!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: