
Składniki
- 400 ml mleka
 - 6 łyżek malin
 - 4 łyżki granoli Bakalland
 - 3 łyżeczki masła lub oleju kokosowego
 - 1 opakowanie budyniu smak śmietankowy Delecta
 
Przygotowanie
KROK 1 - Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
KROK 2 - Przygotowujemy kokilki i smarujemy je masłem.
KROK 3 - Przygotowujemy budyń wg instrukcji na opakowaniu z mniejszą ilością mleka. Ugotowany budyń rozkładamy do kokilek.
KROK 4 - Na wierzchu układamy maliny.
KROK 5 - Masło lub olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie mieszamy z granolą.
KROK 6 - Tak przygotowaną masą zakrywamy maliny.
KROK 7 - Kokilki wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Podajemy ciepłe.





