Zapiekany budyń z malinami i kruszonką
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
4
czas przygotowania:
30 min.
Składniki
- 400 ml mleka
- 6 łyżek malin
- 4 łyżki granoli Bakalland
- 3 łyżeczki masła lub oleju kokosowego
- 1 opakowanie budyniu smak śmietankowy Delecta
Przygotowanie
KROK 1 - Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
KROK 2 - Przygotowujemy kokilki i smarujemy je masłem.
KROK 3 - Przygotowujemy budyń wg instrukcji na opakowaniu z mniejszą ilością mleka. Ugotowany budyń rozkładamy do kokilek.
KROK 4 - Na wierzchu układamy maliny.
KROK 5 - Masło lub olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie mieszamy z granolą.
KROK 6 - Tak przygotowaną masą zakrywamy maliny.
KROK 7 - Kokilki wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Podajemy ciepłe.