Zapiekany budyń z malinami i kruszonką - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1  - Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).

KROK 2  - Przygotowujemy kokilki i smarujemy je masłem.

KROK 3  - Przygotowujemy budyń wg instrukcji na opakowaniu z mniejszą ilością mleka. Ugotowany budyń rozkładamy do kokilek.

KROK 4  - Na wierzchu układamy maliny.

KROK 5  - Masło lub olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie mieszamy z granolą.

KROK 6  - Tak przygotowaną masą zakrywamy maliny.

KROK 7  - Kokilki wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Podajemy ciepłe.

Zapiekany budyń z malinami i kruszonką - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy