Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

  • 125 ml oleju
  • 3 jajka
  • 200 ml kefiru
  • szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • płaska łyżeczka sody oczyszczonej Delecta
  • skórka otarta z cytryny i sok
  • pianki
  • 5 truskawek
  • 150 g mascarpone
  • 100 g śmietanki
  • 1-2 łyżeczki cukru pudru
  • posypki Dekorada Delecta

Przygotowanie

KROK 1: Olej, jajka, kefir, cukier oraz sok i skórkę z cytryny połączyć. 
 
KROK 2: Do mąki dodaj sodę oczyszczoną i wsyp do mokrych składników. Wymieszaj.
 
KROK 3: Truskawki pokrój w kostkę i połączyć z ciastem. 
 
KROK 4: Wypełnij ciastem papilotki do 3/4 wysokości i piecz ok. 20 - 25 minut w 170 stopniach bez termoobiegu. 
 
KROK 5: Z mascarpone, śmietanki i cukru pudru przygotować krem. Wszystkie składniki ubij na sztywno i za pomocą rękawa cukierniczego wyłóż na wystudzone babeczki. 
 
KROK 6: Muffinki udekoruj piankami i posypkami tworząc słodkie stokrotki. 
Wiosenne babeczki - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy