Ucierane ciasto z jabłkami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 60 min min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Przygotowanie Ucierane ciasto z jabłkami - Delektujemy.pl

KROK 1

KROK 1: W misce wymieszaj mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia.

KROK 2: W innej misce umieść jajka z cukrem i cukrem wanilinowym i ubij na puszystą masę przez 4-5 minut. Stopniowo dodaj olej, a następnie mąki z proszkiem do pieczenia, stale miksując masę.

KROK 3: Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój je na plasterki. Do ciasta wrzuć połowę jabłek i wymieszaj. 

KROK 4: Tortownicę o wymiarach ok. 24 cm. posmaruj tłuszczem i wysyp mąką. Wlej do niej ciasto. Na wierzchu ułóż pozostałe plasterki jabłek. Piecz ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni C.

KROK 5: Ciasto ostudź i przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Ucierane ciasto z jabłkami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy