fbpx
Tradycyjne tiramisu z amaretto - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tradycyjne tiramisu z amaretto
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 9
czas przygotowania: 30

Składniki

Tiramisu:

Przygotowanie

KROK 1: Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę (ok. 10 minut).

KROK 2: Kremówkę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem, do ubitej śmietany dodajemy mascarpone oraz ubite żółtka i wszystko razem mieszamy na wolnych obrotach.

KROK 3: Migdały prażymy na suchej patelni (można dodać trochę cukru).

KROK 4: Podłużne biszkopty zanurzamy na sekundę w kawie i układamy na spodzie formy.

KROK 5: Na biszkopty wykładamy ⅔ kremu, a na nim prażone migdały.

KROK 6: Na górze układamy 9 okrągłych biszkoptów, które wyznaczą nam porcje deseru.

KROK 7: Pozostałą część kremu przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką. Na okrągłe biszkopty wyciskamy krem w klasyczną formę „łezek”. Wierzch tiramisu oprószamy kakao.

Tradycyjne tiramisu z amaretto

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+