fbpx
Ciasto ptasie mleczko z galaretką - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto ptasie mleczko z galaretką
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 20

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Do jednej miseczki wsyp galaretkę malinową, a do drugiej jedną galaretkę cytrynową. Do każdej miseczki nalej po 200 ml wrzątku i wymieszaj do rozpuszczenia galaretek. Odstaw do ostudzenia.

KROK 2: Drugą malinową galaretkę rozpuść w 300 ml wrzątku i również odstaw do ostudzenia.

KROK 3: Kwadratową formę 20 × 20 cm wyłóż papierem do pieczenia lub folią plastikową. Dno wyłóż herbatnikami.

KROK 4: Ubij 200 ml śmietanki na sztywno, następnie cienką strużką wlej zimną galaretkę malinową. Masę wylej na herbatniki i wstaw do lodówki na 15 minut.

KROK 5: Ubij drugą część kremówki i wlej do niej zimną galaretkę cytrynową. Delikatnie wlej ją na pierwszą masę przy pomocy łyżki. Wstaw do lodówki na 20 minut.

KROK 6: Na wierzch wylej tężejącą galaretkę malinową (rozpuszczoną w 300 ml wody). Gotowe ciasto wstaw do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.

Ciasto ptasie mleczko z galaretką - Delektujemy.pl

Ciasto ptasie mleczko z galaretką

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+