Tradycyjne tiramisu z amaretto - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 9
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Tiramisu:

Przygotowanie

KROK 1: Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę (ok. 10 minut).

KROK 2: Kremówkę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem, do ubitej śmietany dodajemy mascarpone oraz ubite żółtka i wszystko razem mieszamy na wolnych obrotach.

KROK 3: Migdały prażymy na suchej patelni (można dodać trochę cukru).

KROK 4: Podłużne biszkopty zanurzamy na sekundę w kawie i układamy na spodzie formy.

KROK 5: Na biszkopty wykładamy ⅔ kremu, a na nim prażone migdały.

KROK 6: Na górze układamy 9 okrągłych biszkoptów, które wyznaczą nam porcje deseru.

KROK 7: Pozostałą część kremu przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką. Na okrągłe biszkopty wyciskamy krem w klasyczną formę „łezek”. Wierzch tiramisu oprószamy kakao.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy