Składniki
Galaretkowa baza:
- 2 opakowania Galaretki mlecznej Delecta smak śmietanki
- 800 ml mleka
- 2 opakowania Galaretki truskawkowej Delecta
- 600 ml gorącej wody
Owocowe nadzienie:
- 50 g winogron
- 1 mango
- 50 g malin
- 50 g borówki amerykańskiej
Przygotowanie
PRZEPIS Z WYKORZYSTANIEM FORMY NA BABKĘ
KROK 1: Mleko zagotuj i zdejmij z ognia. Wsyp do niego galaretki mleczne i wymieszaj. Przelej do formy na babkę posmarowanej lekko olejem. Odstaw do stężenia.
KROK 2: W międzyczasie wsyp galaretki o smaku truskawkowym do miski, zalej gorącą wodą, wymieszaj i odstaw do ostudzenia.
KROK 3: Winogrona pokrój na połówki, mango w kostkę. Wszystkie owoce wymieszaj razem w misce.
KROK 4: Gdy galaretka mleczna stężeje, delikatnie odczep ją od brzegów i wyjmij ją z formy. Na dnie formy umieść mieszankę owoców, a następnie zastygniętą galaretkę mleczną. Wszystko zalej ostudzoną galaretką truskawkową. Całość wstaw do lodówki na kilka godzin. Aby wyjąć tort z formy możesz na chwile zanurzyć go w misce z gorącą wodą.
