Tort z galaretek z owocami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Galaretkowa baza:

Owocowe nadzienie:

  • 50 g winogron
  • 1 mango
  • 50 g malin
  • 50 g borówki amerykańskiej

Przygotowanie

PRZEPIS Z WYKORZYSTANIEM FORMY NA BABKĘ

KROK 1: Mleko zagotuj i zdejmij z ognia. Wsyp do niego galaretki mleczne i wymieszaj. Przelej do formy na babkę posmarowanej lekko olejem. Odstaw do stężenia.

KROK 2: W międzyczasie wsyp galaretki o smaku truskawkowym do miski, zalej gorącą wodą, wymieszaj i odstaw do ostudzenia.

KROK 3: Winogrona pokrój na połówki, mango w kostkę. Wszystkie owoce wymieszaj razem w misce. 

KROK 4: Gdy galaretka mleczna stężeje, delikatnie odczep ją od brzegów i wyjmij ją z formy. Na dnie formy umieść mieszankę owoców, a następnie zastygniętą galaretkę mleczną. Wszystko zalej ostudzoną galaretką truskawkową. Całość wstaw do lodówki na kilka godzin. Aby wyjąć tort z formy możesz na chwile zanurzyć go w misce z gorącą wodą.

Tort z galaretek z owocami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy