20min 20 porcji Średni 1h
Tort z czekoladowym drippem

Tort z czekoladowym drippem

Składniki

Jak przygotować tort z czekoladowym drippem?

Piękny tort idealny na prezent czy rodzinna imprezę. Spróbuj jakie to proste.

  1. Przygotowujemy biszkopt: tortownicę o średnicy 22 cm, wykładamy papierem do pieczenia.
  2. Oddzielamy żółtka od białek.
  3. Białka miksujemy na największych obrotach, stopniowo dodając cukier do momentu całkowitego ubicia.
  4. Do piany dodajemy żółtka i mieszamy na najmniejszych obrotach miksera.
  5. Obie mąki łączymy i przesiewamy razem, po czym dodajemy do wcześniej przygotowanej masy.
  6. Całość mieszamy szpatułką i przekładamy do tortownicy.
  7. Wypiekamy w temperaturze 160°C przez 40 min.
  8. Przygotowujemy krem: W misce łączymy przy pomocy miksera mascarpone, śmietankę i cukier migdałowy do momentu otrzymania jednolitej i gęstej masy.
  9. Ostudzony biszkopt dzielimy na 3 części przy pomocy noża do chleba, nasączamy sokiem pomarańczowym i przekładamy kremem.
  10. Boki delikatnie przecieramy nożem, aby uwidocznić blaty biszkoptu.
  11. Nie pokrywamy kremem górnej części tortu.
  12. Przełożony kremem tort wkładamy na 30 min do lodówki.
  13. Polewę czekoladową wkładamy do gorącej, ale nie wrzącej wody i rozpuszczamy.
  14. 14. Odcinamy róg opakowania i tworzymy na schłodzonym torcie dripp.
  15. Dekorujemy świeżymi owocami.

Czekolada do dekoracji to jedyna na rynku polewa do dekoracji tortów. Idealnie wykonasz dripp, rodzina będzie zaskoczona idealnym wykończeniem tortu.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: