Tort makowy z kremem peanut butter - Delektujemy.pl
Trudność: 5 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

 

  1. Mak przełóż do rondla, zalej mlekiem, zagotuj, zostaw na noc tak, żeby dobrze odcedzić.
  2. Mak zmiel dwukrotnie.
  3. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odciśnij.
  4. W misce miksera umieść miękkie masło, żółtka i cukier, miksuj na puszystą masę.
  5. Dodaj surową kaszę, proszek do pieczenia, jabłka i mak, dokładnie wymieszaj.
  6. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, wymieszaj.
  7. Ciasto przełóż do formy o średnicy 25 cm. Piecz godzinę w temp. 180 stopni C.
  8. Po upieczeniu wystudź, po czym przekrój na 3 blaty.
  9. Przygotuj krem. Do wysokiego naczynia przełóż serek mascarpone oraz krem orzechowy i zmiksuj na gładką masę.
  10. Bezpośrednio po ubiciu gotowym kremem przełóż każdy z blatów tortu. Udekoruj również wierzch tortu. Gotowy tort możesz posypać ziarenkami maku i orzeszkami ziemnymi.

 

Tort makowy z kremem peanut butter - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy