Torcik truskawkowa rozkosz
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
120 min.
Składniki
Ciasto:- 200 g kakaowych herbatników
- 30 g masła
Przygotowanie
Drodzy Państwo, dziś zapraszamy na prawdziwą rozkosz, pełną słodyczy afrodyzjaków i miłosnych pików. Przepis na torcik truskawkowy serdecznie zaprasza do testowania!
- Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.
- Ciastka rozdrabniamy w malakserze, dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie mieszamy.
- Wykładamy ciasteczkową masą spód tortownicy i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
- Po tym czasie obkładamy brzeg tortownicy plasterkami truskawek.
- Żółtka ucieramy z cukrem i masłem, dodajemy serek waniliowy, a na końcu żelatynę rozrobioną w mleku.
- Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do przygotowanej masy.
- Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do tortownicy.
- Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
- Galaretkę rozrabiamy w gotującej się wodzie.
- Kilka truskawek zostawiamy do dekoracji, resztę miksujemy, gotujemy i dodajemy przygotowaną galaretkę.
- Wystudzony mus truskawkowy wylewamy na wierzch masy serowej.
- Wstawiamy do lodówki na kolejne 30 minut.
- Po tym czasie dekorujemy pikiem.
Sandra
06-07-2023
Ocena:
Pyszny i idealny na każdą okazję, polecam