Torcik truskawkowa rozkosz - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Ciasto:
  • 200 g kakaowych herbatników
  • 30 g masła

Przygotowanie

Drodzy Państwo, dziś zapraszamy na prawdziwą rozkosz, pełną słodyczy afrodyzjaków i miłosnych pików. Przepis na torcik truskawkowy serdecznie zaprasza do testowania!
  1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.
  2. Ciastka rozdrabniamy w malakserze, dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie mieszamy.
  3. Wykładamy ciasteczkową masą spód tortownicy i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
  4. Po tym czasie obkładamy brzeg tortownicy plasterkami truskawek.
  5. Żółtka ucieramy z cukrem i masłem, dodajemy serek waniliowy, a na końcu żelatynę rozrobioną w mleku.
  6. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do przygotowanej masy.
  7. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do tortownicy.
  8. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
  9. Galaretkę rozrabiamy w gotującej się wodzie.
  10. Kilka truskawek zostawiamy do dekoracji, resztę miksujemy, gotujemy i dodajemy przygotowaną galaretkę.
  11. Wystudzony mus truskawkowy wylewamy na wierzch masy serowej.
  12. Wstawiamy do lodówki na kolejne 30 minut.
  13. Po tym czasie dekorujemy pikiem.
Nie sposób minąć obojętnie taki smakołyk.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy