Tarta musli z kremem i owocami - Delektujemy.pl
Trudność: 3 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Spód:Masa:
  • 500 g twarogu sernikowego
  • 2 żółtka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki mocnej kawy
  • 2 łyżki żelatyny Delecta
  • Owoce sezonowe

Przygotowanie

Lubicie musli? Istnieje duże prawdopodobieństwo, że znane jest w tej najbardziej klasycznej formie, z jakimś jogurtem czy jako dodatek do drugiego śniadania. Nie uśmiecha mu się bycie w cieniu, dlatego walczy o wejście na pierwszy plan w duecie z tartą. I owocami! A to wszystko otulone pysznym kremem.

  1. Blendujemy płatki „na piach”. Mieszamy z cukrem i stopionym masłem.
  2. Wyklejamy masą dno formy i wstawiamy do piekarnika na 6 minut (180 stopni C). Po tym czasie wyjmujemy i studzimy.
  3. W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę.
  4. Ubijamy na parze żółtka z cukrem do uzyskania białego koloru.
  5. Do żółtek dodajemy twaróg i miksujemy.
  6. Dodajemy schłodzoną kawę i rozpuszczoną żelatynę.
  7. Miksujemy wszystko na gładką masę i przekładamy na wcześniej przygotowany spód.
  8. Dekorujemy część tarty sezonowymi owocami.
  9. Odstawiamy na 3 godziny do lodówki do stężenia.
  10. Wbijamy w tartę ulubiony pik.

Trzeba przyznać - warto było dać szansę temu połączeniu. I to nie raz! Zasługuje na wakacyjny hit, bo łączy w sobie wszystko to, co najsmaczniejsze!

Tarta musli z kremem i owocami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy