fbpx
Tarta kajmakowa - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tarta kajmakowa
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W misce umieść zawartość torebki z ciastem, masło pokrojone w kostkę oraz jajko. Zmiksuj na wysokich obrotach do uzyskania kruszonki, następnie zagnieć jednolite ciasto.

KROK 2: Formę na tartę o średnicy 25 cm wysmaruj masłem. Ciasto kruche wyjmij z lodówki i rozwałkuj je na placek większy od formy. Wylep nim dno i boki formy, odetnij nadmiar ciasta. Nakłuj ciasto widelcem i wstaw do lodówki na 60 minut. Następnie piecz 20 minut w 190 stopniach C, aż spód się zezłoci.

KROK 3: Puszkę z kajmakiem wstaw na 5 minut do miski z gorącą wodą, następnie wyłóż do upieczony spód. 

KROK 4: Śmietankę podgrzej w rondelku, dodaj połamaną czekoladę i wymieszaj na gładki sos. Tartę polej polewą czekoladową i zostaw do schłodzenia.

Tarta kajmakowa - Delektujemy.pl

Tarta kajmakowa

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+