Składniki
- 1 opakowanie Ciasta kruchego Delecta
- 1 jajko
- 100 g masła
- 1 puszka Kajmaku słony karmel Delecta
- 100 g gorzkiej czekolady
- 120 ml śmietanki 30%
Przygotowanie
KROK 1: W misce umieść zawartość torebki z ciastem, masło pokrojone w kostkę oraz jajko. Zmiksuj na wysokich obrotach do uzyskania kruszonki, następnie zagnieć jednolite ciasto.
KROK 2: Formę na tartę o średnicy 25 cm wysmaruj masłem. Ciasto kruche wyjmij z lodówki i rozwałkuj je na placek większy od formy. Wylep nim dno i boki formy, odetnij nadmiar ciasta. Nakłuj ciasto widelcem i wstaw do lodówki na 60 minut. Następnie piecz 20 minut w 190 stopniach C, aż spód się zezłoci.
KROK 3: Puszkę z kajmakiem wstaw na 5 minut do miski z gorącą wodą, następnie wyłóż do upieczony spód.
KROK 4: Śmietankę podgrzej w rondelku, dodaj połamaną czekoladę i wymieszaj na gładki sos. Tartę polej polewą czekoladową i zostaw do schłodzenia.
