1h 12 porcji Łatwy
Krucha tarta z czerwoną porzeczką i dodatkami
Krucha tarta z czerwoną porzeczką i dodatkami

Krucha tarta z czerwoną porzeczką i dodatkami

Składniki

Ciasto:

Nadzienie:

Kruszonka:

  • 100 g mąki
  • 50 g masła
  • 20 g cukru

Jak przygotować tartę z czerwoną porzeczką?

Sezon porzeczkowy może oznaczać jedno – pora na kruchą tartę.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką.
  3. Z mąki, jaja, masła, proszku do pieczenia i cukru szybko zagniatamy ciasto.
  4. Spód formy wyklejamy ciastem.
  5. Przykrywamy czerwoną porzeczką, posypujemy cukrem wanilinowym, cynamonem i wiórkami kokosowymi.
  6. Z mąki, masła i cukru przygotowujemy kruszonkę, całość wyrabiając na sypki piasek.
  7. Tartę posypujemy kruszonką.
  8. Pieczemy przez około 45 minut, po czym studzimy.
  9. Dekorujemy pikiem.

Smak ogrodu na talerzu, pycha!

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 77
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: