fbpx
Krucha tarta z czerwoną porzeczką i dodatkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krucha tarta z czerwoną porzeczką i dodatkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Nadzienie:Kruszonka:
  • 100 g mąki
  • 50 g masła
  • 20 g cukru

Przygotowanie

Sezon porzeczkowy może oznaczać jedno - pora na kruchą tartę.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką.
  3. Z mąki, jaja, masła, proszku do pieczenia i cukru szybko zagniatamy ciasto.
  4. Spód formy wyklejamy ciastem.
  5. Przykrywamy czerwoną porzeczką, posypujemy cukrem wanilinowym, cynamonem i wiórkami kokosowymi.
  6. Z mąki, masła i cukru przygotowujemy kruszonkę, całość wyrabiając na sypki piasek.
  7. Tartę posypujemy kruszonką.
  8. Pieczemy przez około 45 minut, po czym studzimy.
  9. Dekorujemy pikiem.

Smak ogrodu na talerzu, pycha!

Krucha tarta z czerwoną porzeczką i dodatkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+