1h 12 porcji Łatwy
Krucha tarta z czerwoną porzeczką i dodatkami
Krucha tarta z czerwoną porzeczką i dodatkami

Krucha tarta z czerwoną porzeczką i dodatkami

Składniki

Ciasto:

Nadzienie:

Kruszonka:

  • 100 g mąki
  • 50 g masła
  • 20 g cukru

Jak przygotować tartę z czerwoną porzeczką?

Sezon porzeczkowy może oznaczać jedno – pora na kruchą tartę.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką.
  3. Z mąki, jaja, masła, proszku do pieczenia i cukru szybko zagniatamy ciasto.
  4. Spód formy wyklejamy ciastem.
  5. Przykrywamy czerwoną porzeczką, posypujemy cukrem wanilinowym, cynamonem i wiórkami kokosowymi.
  6. Z mąki, masła i cukru przygotowujemy kruszonkę, całość wyrabiając na sypki piasek.
  7. Tartę posypujemy kruszonką.
  8. Pieczemy przez około 45 minut, po czym studzimy.
  9. Dekorujemy pikiem.

Smak ogrodu na talerzu, pycha!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: