fbpx
Szybkie ciasto z winogronami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Szybkie ciasto z winogronami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 8
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W dużej misce ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaj stopione masło i dokładnie wymieszaj.

KROK 2: Powoli wsypuj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszając ciasto na jednolitą masę.

KROK 3: Umyj winogrona, osusz je i usuń ewentualne pestki. Następnie skrop je sokiem z cytryny i pokrój na połówki.

KROK 4: Wylej ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy do pieczenia. Na wierzchu równomiernie ułóż winogrona. 

KROK 5: Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 35-40 minut, aż ciasto zrobi się złotobrązowe. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, a przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Szybkie ciasto z winogronami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+