Szybkie ciasto bananowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 80 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Keksówkę (o długości ok. 30 cm) natłuść i wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 2: W misce rozgnieć banany na gładką masę (można użyć blendera lub tłuczka do ziemniaków).

KROK 3: W dużej misce połącz roztopione masło, cukier, jajka i ekstrakt waniliowy. Następnie dodaj zmiksowane banany i dokładnie wymieszaj.

KROK 4: W osobnej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Stopniowo dodawaj suchą mieszaninę do mokrych składników, mieszając do połączenia.

KROK 5: Przelej ciasto do keksówki, rozprowadź równomiernie. Piecz w piekarniku przez około 60-70 minut lub do momentu, gdy wbity w środek patyczek wyjdzie suchy.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy