fbpx

PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Szarlotka z połówek jabłek - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Szarlotka z połówek jabłek
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Masło posiekaj z mąką, cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia. Dodaj jajko i jogurt. Zagnieć gładkie ciasto. Podsypując mąką, wyłóż połowę na dno formy (forma 28 x 18 cm) - ciasto jest dosyć klejące. Drugą część wstaw do lodówki. 
 
KROK 2: Jabłka obierz, wydrąż gniazda i przekrój na połowę. Obtocz je w cukrze trzcinowym i cynamonie. Jabłka ułóż na cieście. 
 
KROK 3: Drugą część rozwałkuj, również podsypując mąką i przykryj ułożone jabłka. 
 
KROK 4: Wierzch posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp cukrem trzcinowym. 
 
KROK 5: Piecz ok. 45 minut w 180 stopniach.

Szarlotka z połówek jabłek

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+